Istoricul aplicatiei pentru analiza financiara MacrostandarD Business Analyst.
Vezi in aceasta pagina toate modificarile facute aplicatiei iar aici Help-ul MBA

06 mai 2020 - v3.0.0.6

S-a reparat o eroare care aparea la descarcarea fisierelor lipsa ori a celor noi.

06 mai 2020 - v3.0.0.5

A fost introdusa o sectiune noua de analiza detailiata a Soldurilor Intermediare de Gestiune si a fost modificat meniul aplicatiei. Procedura de verificare a celulelor goale din baza de date se verifica la initierea analizei financiare pentru toate perioadele.

Meniu MBA versiunea 3.0.0.5
MacrostandarD Business Analyst - Meniu v3.0.0.5
Meniu MBA versiunea 3.0.0.5
MacrostandarD Business Analyst - Meniu v3.0.0.5
Mesaj de eroare in baza de date
Mesaj eroare in baza de date

09 februarie 2020 - v3.0.0.3

A fost introdus un manager care permite salvarea/modificarea/stergerea coeficientilor de ponderare din formulele de calcul al riscului de faliment pentru toate cele trei metode (Altman, Conan / Holder si Taffler). Salvarile se fac in fisiere externe de tipul xml ce pot fi mutate pe calculatoare diferite si utilizate de diferiti analisti financiari.

Manager Riscul de Faliment Calcul risc si adaugare/actualizare coeficienti Z
MacrostandarD Business Analyst - Setari personale

30 ianuarie 2020 - v3.0.0.2

Au fost extinse setarile personale si acum se salveaza intr-un fisier extern de tipul xml, fifier ce poate fi copiat si pe alte calculatoare pe care ruleaza aplicatia.

Manager setari MacrostandarD Business Analyst
MacrostandarD Business Analyst - Setari personale

21 ianuarie 2020 - v3.0.0.1

Din ratiuni ce tin de intretinerea in paralel a doua versiuni si pentru ca majoritatea clientilor prefera programul complet, a fost eliminata versiunea Standard.

15 iulie 2019 - v3.0.0.0

A fost introdusa analiza factoriala a productiei vandute, au fost facute cateva modificari interne pentru optimizarea functionarii si au fost incluse in varianta PRO analiza factoriala si riscul de faliment. Pentru ca a fost introdusa o sectiune noua a fost modificat meniul iar comenzile pentru a deschide fisierele create de aplicatie au fost grupate in meniul "Deschide fisiere". Am introdus un indicator nou necesar analizei factoriale: Gradul de valorificare a productiei fabricate calculat la productia vanduta (vezi acest articol: Gradul de valorificare a productiei fabricate calculat mai corect)

Meniu MBA versiunea 3
MacrostandarD Business Analyst - Meniu v3
Meniu MBA versiunea 3
MacrostandarD Business Analyst - Meniu v3
Manager configurare analiza factoriala
Manager configurare analiza factoriala

28 iunie 2019 - v2.0.0.0

Modulul pentru analiza financiara MBA-XtremeSheet.xla a fost elimnat iar managerul pentru configurarea analizei financiare a fost rescris pentru a se putea efectua mai rapid calculele. De exemplu, acum printr-un singur click se realizeaza toate calculele pentru o perioada fara a mai fi nevoiti sa reselectati perioadele pentru fiecare tip de analiza (vezi imaginea cu vechiul manager pentru configurare analiza de mai jos!)
A fost inlocuita procedura de validare a antetului perioadelor (vezi imaginea de mai jos!), au fost facute cateva modificari interne pentru optimizarea functionarii aplicatiei iar acum functioneaza si pe Office 365.

Manager nou configurare analiza financiara (etapa 1 - preluare date de baza)
Manager nou configurare analiza financiara
Manager nou configurare analiza financiara (etapa 2 - selectie perioade)
Manager nou configurare analiza financiara
Manager vechi configurare analiza financiara
Manager vechi configurare analiza financiara

12 iunie 2019 - v1.0.0.2

Incepand cu aceasta versiune a fost introdusa, la cererea unor clienti, posibilitatea alegerii disk-ului unde doriti sa salvati fisierele cu date si pe cele cu analiza financiara realizata. Modificarile se fac de la meniul Setari salvare fisiere.

Meniu setari salvare fisiere
MacrostandarD Business Analyst - Meniu setari salvare fisiere
Manager setari salvare fisiere
MacrostandarD Business Analyst - Setari salvare fisiere

10 iunie 2019 - v1.0.0.1

A fost scos managerul pentru configurarea analizei dinamice (in imagine mai jos) si a fost integrat in managerul pentru salvarea analizei financiare, functia care calculeaza diferentele valorice si procentuale ale tuturor perioadelor. Procedura a fost simplificata in acest fel.

Manager vechi configurare analiza dinamica
Manager configurare analiza dinamica vechi