Realizati extrem de rapid analize economico-financiare cu cel mai performant program: MacrostandarD Business Analyst (MBA).

Cu MBA analiza financiara devine mult mai usor de realizat, programul avand cel mai bun raport intre informatia adaugata si informatia obtinuta.

Ce este MacrostandarD Business Analyst:

MacrostandarD Business Analyst este o aplicatie pentru analiza financiara de tipul Add-in (vsto) pentru Microsoft Excel 2013+ si Office 365. Se integreaza direct in meniul Excel si pastreaza datele in registre .xlsm de unde le puteti prelua si in alte aplicatii.

MacrostandarD Business Analyst

Versiunea 3:
 • » Determina riscul de faliment prin 3 metode: Altman, Conan si Holder si Taffler;
 • » Permite utilizarea (salvarea/modificarea/stergerea) coeficientilor proprii de ponderare a formulelor de calcul ale riscului de faliment;
 • » Calcul detailiat al Soldurilor Intermediare de Gestiune si analiza factoriala a productiei marfa vandute;
 • » Analizeaza 60 de indicatori financiari;
 • » Include 57 de grafice predefinite ce pot fi modificate;
 • » Analizati pana la 12 perioade (luna/trimestru/semestru/an);
 • » Numarul societatilor care pot fi analizate este nelimitat;
 • » Analizati dinamica (valorica si procentuala) a tuturor datelor de baza si ale indicatorilor calculati;
 • » Comparati datele realizate cu cele bugetate;
 • » Vizualizati mai usor trendul cu ajutorul formatarii conditionate;
 • » Trei sectiuni din analiza financiara au formatare conditionata pe fiecare rand;
 • » Salveaza anumite setari personale, reducand timpul de lucru;

Avantaje fata de programele simple din Excel:
 • » Eliminati riscul uman in calcularea indicatorilor economico-financiari;
 • » Formulele de calcul ale indicatorilor sunt pastrate in program si se elimina riscul stergerii lor accidentale;
 • » Lucrati foarte repede cu un asemenea program, cu putine informatii introduse in baza de date obtineti analize financiare complete;
 • » Sporiti productivitatea prin automatizarea si standardizarea rapoartelor pe care le realizati;
Vezi indicatorii calculati sau descarca doua modele de analiza financiara realizate cu aceasta aplicatie!

MacrostandarD Business Analyst va simplifica foarte mult activitatea de analiza si evaluare!

Patru sectiuni din analiza financiara au formatare conditionata pe fiecare rand, care este mult mai buna decat cea realizata pe toate datele din tabel deoarece sunt analizate doar valorile de la fiecare rand, trendul fiind mult mai bine identificabil.

Riscul de faliment este calculat prin metodele Altman, Conan si Holder si Taffler iar coeficienti Z standard pot fi inlocuiti cu valorile pe care le considerati optime pentru industria din care face parte societatea pe care o analizati. Incepand cu v3 se permite salvarea/modificarea/stergerea coeficientilor de ponderare pentru toate cele trei metode (Altman, Conan / Holder si Taffler). Salvarile se fac in fisiere externe de tipul xml, fisiere ce pot fi mutate pe calculatoare diferite si utilizate de diferiti analisti financiari.

Timpul necesar pentru introducerea unei perioade (luna/trimestru/semestru/an) este de maxim 5 minute iar durata medie de realizare a unei analize financiare pe mai multe perioade este de un minut.

Deoarece aplicatia functioneaza in Excel se pot adauga sectiuni noi in care sa se pria datele din foile generate de aplicatie si extinde, astfel, analiza financiara cu tabele si grafice noi.

MacrostandarD Business Analyst

Programul beneficiaza de manageri foarte avansati pentru configurarea si realizarea analizei economico-financiare, permite rapid selectia perioadelor, avertizeaza asupra greselilor, seteaza automat formatul paginii in functie de numarul de randuri si coloane utilizate.

Indiferent ca sunteti economist, persoana autorizata ori societate comerciala ar trebui sa lucrati cu programul nostru pentru analiza economico-financiara MacrostandarD Business Analyst.

Pretul unei licente la prima achizitie este de 800 lei + TVA.
Comanda programului se realizeaza aceasta pagina
Descarcarea programului MacrostandarD Business Analyst se realizeaza din aceasta pagina.
Manager Riscul de Faliment Calcul risc si adaugare/actualizare coeficienti Z
MacrostandarD Business Analyst - Setari personale

Exemple de grafice generate automat

Aspectul graficelor poate fi modificat dupa preferinta.
Grafic cheltuiala salariala
Grafic marjele profitului
Grafic ponderea cheltuielilor
Grafic ponderea datoriilor
Grafic venituri cheltuieli totale
Grafic prezultatele obtinute
Pentru Microsoft Office Excel versiunile 2003-2007 inca se mai poate achizitiona pana la data de 31.12.2020 vechiul program de analiza economico-financiara Xtreme Sheet.

Istoricul aplicatiilor pentru analiza financiara MacrostandarD

In anul 2006 am lansat prima aplicatie pentru analiza financiara sub denumirea de My Spreed Analyse si ulterior in versiunea mai avansata Xtreme Sheet, ambele programe fiind realizate in Visual Basic pentru Office Excel 2002+.
In 2007 am lansat varianta web a aplicatiei pentru analiza financiara MacrostandarD Business Analyse iar in 2008 versiunea desktop ce functiona doar in Adobe Reader. Aceasta aplicatie este si va ramane un unicat si probabil va fi relansata in viitor.
Dupa peste 10 ani am dezvoltat noul tip de aplicatie pentru analiza financiara care este mult mai performanta si este gandita pentru urmatorii 10 ani. Am pastrat din vechea aplicatie Xtreme Sheet modelul de analiza financiara si am adaugat riscul de faliment iar in masura in care sunt cerinte se pot adauga si alte sectiuni de analiza ori previziune in aplicatie.
Lista modificarilor actualei versiuni (V3) poate fi studiata aici: Istoricul aplicatiei MacrostandarD Business Analyse